img
Home / Крими / Затворник върти търговия с дрога през платформа за дарения в Пловдив

Затворник върти търговия с дрога през платформа за дарения в Пловдив

/
/
/
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Че в затвора в Пловдив се продава дрога с килограми отдавна не е новина. Че голяма част от дилърите продължават да практикуват „професията”, за която излежават присъда, също не е изненада.

Няма да учудим никого, ако кажем че всеки втори затворник взема хероин, бонзай, амфети или някакви други наркотици. Макар и незаконна обаче, търговията с наркотици също се нуждае от гарантирано разплащане. Парите са удобно, но доста опасно средство за разплащане, тъй като могат да бъдат открити, откраднати или конфискувани, особено ако са в по-големи количества, а собственикът им няма обяснение за произхода им.

Пловдивски затворник обаче е въвел изключително иновативна система за разплащане като използва най- голямата българска платформа за дарения DMS, показа проучване на TrafficNews. И ако желаете да си поръчате дрога в затвора е достатъчно да изпратите смс със съдържание DMS JASMIN!

По документи DMS JASMIN е кампания, създадена с цел да подпомогне самотни майки от Пловдив, които сами отглеждат децата. „Със събраните пари ще бъдат подпомогнати самотните майки в ежедневните разходи, необходими за отглеждането на децата им. Подкрепата е насочена приоритетно към майки, които отглеждат деца, нуждаещи се от лечение, за закупуване на лекарства или имат други специални нужди” съобщава рекламата на кампанията.

Кампанията се провежда от фондацията „Жасмин Чарити“, която е регистрирана в Пловдив на 13 май 2019. Проверката установи, че неин основател е не кой да е, а криминално проявеният Цветан Господинов – Батмана.

Той бе арестуван в края на януари 2019. Батмана бе основен свидетел срещу обвиняемите за палежа на колата на шефа на пловдивския затвор. Господинов закова с показанията Александър Господинов – Доктора, Илиян Сарийски – Жабата и Цветан Кюркчийски – Тъпото. Тримата бяха признати за виновни и осъдени.

Самият Цветан Господинов е в затвора, където излежава присъда за грабеж. Според затворници обаче той продава дрога зад решетките и печели добре. Очевидци твърдят, че разплащанията се извършват през платформата DMS. Пристрастените плащали за дозите си през SMS-и, изписвайки DMS JASMIN!

В Търговския регистър е записано, че целите на фондацията „Жасмин Чарити“ са „да подобри качеството на живот и да подпомогне със своята благотворителна дейност всички социално слаби групи като стари хора, самотни майки, болни деца и хора и други”. Таргетът на кампанията е 50 000 лева. До този момент са събрани близо 18 000 лв и остават да бъдат събрани още 32 000. От началото на кампанията 29 юли 2019 до сега са изпратени 15 190 смс-а и 2 150 лв. са преведени онлайн в платформата.

Пловдив / България
Коментирай чрез Фейсбук
Източник:fakti.bg

Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.