Home / За нас

За нас

/
Сподели с приятели в социалните мрежи
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

All112.com е неутралният информационен портал на България.

All112 ще ви предостави само и единствено обективните новини от България и света. Сайтът не принадлежи към никоя политическа партия и не обслужва ничии политически интереси. Ние сме винаги в полза на обществото.

All112.com | Новини за деня, политика, спорт и забавни клипчета
All112.com | Новини за деня, политика, спорт и забавни клипчета

Екипът ни се стреми винаги да ви предлага най-доброто от информационният поток в страната. Също така при нас ще намерите много забавни клипчета, смешни вицове и забавни картинки.

Ако Вие или Ваш близък сте притискани от държавната машина, винаги можете да потърсите помощ от нас. Ние ще отразим безплатно и обективно Вашата история.


Новините са информация за текущите събития.

Това може да бъде осигурено чрез много различни медии. От уста на уста , отпечатване , пощенски системи , излъчване , електронна комуникация или чрез свидетелските показания на наблюдатели и свидетели на събития. Общи теми за новините включват война, правителство, политика, образование, здравеопазване, околна среда. Икономика, бизнес, мода и развлечения, както и атлетични събития, странни или необичайни събития. Правителствените прокламации, касаещи царските церемонии, законите, данъците, общественото здраве и престъпниците, са преименувани от древни времена.

Хората проявяват почти универсално желание да научат и да споделят новините.

Новините които ги задоволяват, като разговарят помежду си и споделят информация. Технологичните и социални развития, често управлявани от правителствени комуникационни и шпионажни мрежи, увеличиха скоростта, с която се разпространяват новините, както и повлияха върху съдържанието му. Жанрът на новините, както го познаваме днес, е тясно свързан с вестника, който произхожда от Китай като съдебен бюлетин.


Новини заблуждават!

Вземете следното събитие (заимствано от Nassim Taleb). Кола се движи над мост и мостът се срутва.

На какво се фокусират медиите?

Колата. Лицето в колата. Откъде е дошъл. Къде е планирал да отиде. Как е преживял катастрофата (ако оцелее). Но това е всичко без значение.

Какво е относимо?

Структурната стабилност на моста. Това е основният риск, който се крие и може да се крие в други мостове. Но колата е блестяща, тя е драматична, тя е човек (не-абстрактно), и това е новината, която е евтина за производство. Новините ни карат да се разхождаме с напълно неподходящата карта на риска в главите ни. Така че тероризмът е преувеличен.

Хроничният стрес е недостатъчен!

Ние не сме достатъчно рационални, за да бъдем изложени на пресата. Гледането на катастрофа на самолета по телевизията ще промени отношението ви към този риск, независимо от реалната му вероятност. Ако мислите, че можете да компенсирате със силата на собственото си вътрешно съзерцание, грешите. Банкерите и икономистите, които имат мощни стимули, за да компенсират опасностите, произтичащи от новините, показаха, че не могат. Единственото решение: изключете се изцяло от консумацията на новини.

Новините са без значение!

От приблизително 1000 новинарски сайта, вестници които сте прочели през последните 12 месеца.
Посочете, че – защото сте го погълнали новините – те са ви позволили да вземете по-добро решение за сериозна материя, засягаща живота ви, кариерата или бизнеса ви. Въпросът е, че потреблението на новини е без значение за вас. Но хората смятат, че е много трудно да се разбере какво е относимо. Много по-лесно е да разпознаете какво е новото. Съответното спрямо новото е основната битка на сегашната епоха. Медийните организации искат да вярвате, че новините ви предлагат някакво конкурентно предимство. Много от тях попадат. Ние се притесняваме, когато сме откъснати от потока от новини. Всъщност потреблението на новини е конкурентен недостатък. Колкото по-малко нови новини консумирате, толкова по-голямо е предимството, което имате.

Новините нямат обяснителна власт. Новините са мехурчета, които се пръкват по повърхността на по-дълбокия свят.

Ще натрупате ли факти, които ще ви помогнат да разберете света?

За съжаление, не. Връзката е обърната. Важните истории са не-истории: бавни, мощни движения, които се развиват под радара на журналистите, но имат преобразуващ ефект. Колкото повече „нови фактоиди“, толкова по-малко от голямата картина ще разберете. Ако повече информация води до по-висок икономически успех, очакваме журналистите да са на върха на пирамидата. Това не е така.

Новините са токсични за вашето тяло.

Той непрекъснато задейства лимбичната система . Паническите истории стимулират отделянето на каскади от глюкокортикоид (кортизол). Това де регулира имунната ви система и потиска освобождаването на растежни хормони. С други думи, тялото ви се намира в състояние на хроничен стрес. Високите нива на глюкокортикоиди причиняват увреждане на храносмилането, липса на растеж (клетки, косми, кости), нервност и чувствителност към инфекции. Другите потенциални странични ефекти включват страх, агресия, виждане на тунела и десенсибилизация.

Новините увеличават когнитивните грешки.

Новините захранват майката с всички когнитивни грешки: пристрастие към потвърждение. По думите на Уорън Бъфет: „Това, което човешкото същество е най-добре да прави, е да тълкува цялата нова информация, така че техните предварителни изводи да останат непокътнати“. Новините изострят този недостатък. Ставаме склонни да се надпреварваме, да правим глупави рискове и да правим неправилни преценки. Също така изостря още една когнитивна грешка: пристрастието в историята. Нашите мозъци жадуват истории, които „имат смисъл“ – дори и да не отговарят на действителността. Всеки журналист, който пише: „Пазарът се е преместил заради Х“ или „компанията е фалирала заради Y“ е идиот. Аз не искам този евтин начин да „обяснявам“ света.

Новините потискат мисленето.

Мисленето изисква концентрация. Концентрацията изисква непрекъснато време. Новините са специално проектирани да ви прекъсват. Те са като вируси, които отвличат вниманието за собствените си цели. Новините ни правят повърхностни мислители. Но това е по-лошо от това. Новините сериозно засягат паметта.

Има два вида памет.

Капацитетът на паметта на дълги разстояния е почти безкраен, но работната памет е ограничена до определено количество хлъзгави данни. Пътят от краткосрочната към дългосрочната памет е тласък в мозъка, но всичко, което искате да разберете, трябва да мине през него. Ако този проход е прекъснат, нищо не минава през него. Тъй като новината нарушава концентрацията, тя отслабва разбирането. Онлайн новини имат още по-лошо въздействие. В проучване от 2001 г. двама учени в Канада, че разбирането намалява, тъй като броят на хипервръзките в документа се увеличава. Защо? Защото, когато се появи връзка, мозъкът ви трябва поне да направи избор да не кликва, което само по себе си е разсейващо. Новината е умишлена система за прекъсване.

Новините работят като наркотик.

Тъй като историите се развиват, искаме да знаем как те продължават. С стотици произволни сюжетни линии в главите ни, тази жажда е все по-завладяваща и трудна за пренебрегване. Учените си мислеха, че гъстите връзки, образувани сред 100-те милиарда неврони в нашите мозъци, до голяма степен се определят от времето до зряла възраст. Днес знаем, че това не е така.

Нервните клетки рутинно разбиват старите връзки и образуват нови. Колкото повече нови новини консумираме, толкова повече упражняваме невронните вериги, посветени на очистването и мултитаскинга, като същевременно пренебрегваме тези, които се използват за дълбоко четене и мислене с дълбок фокус. Повечето потребители на новини – дори и да са били запалени читатели на книги – са загубили способността си да поемат дълги статии или книги. След четири, пет страници те се уморяват, концентрацията им изчезва, и стават неспокойни. То’ не защото са станали по-възрастни или техните ежедневни графици стават по-трудни. Това е така, защото физическата структура на техните мозъци се е променила.

Новините губят време.

Ако четете вестника за 15 минути всяка сутрин, проверете новините за 15 минути по време на обяда и 15 минути преди да си легнете, а след това добавете пет минути тук и там, когато сте на работа, след това пребройте разсейването и пренареждате времето, ще загубите поне половин ден всяка седмица. Информацията вече не е оскъдна стока. Но вниманието е. Вие не сте безотговорни с парите, репутацията или здравето си. Защо да се откажете от ума си?

Новините ни правят пасивни.

Историите за новините са преобладаващо за неща, които не можете да повлияете. Ежедневното повторение на новините за неща, по които не можем да въздействане, ни прави пасивни. Тя ни смила, докато не приемем един песимистичен, откровен, саркастичен и фаталистичен мироглед. Научният термин е „учената безпомощност“. Това е малко, но не бих се изненадал, ако потреблението на новини поне частично допринесе за широко разпространеното заболяване на депресията.

Новините убиват творчеството.

И накрая, нещата, които вече знаем, ограничават нашето творчество. Това е една от причините, поради която математиците, романистите, композиторите и предприемачите често произвеждат най-творческите си произведения в ранна възраст. Мозъците им се радват на широко, необитаемо пространство, което ги окуражава да измислят нови идеи. Не знам нито един истински творчески ум, който е новинар, не писател, не композитор, математик, лекар, учен, музикант, дизайнер, архитект или художник. От друга страна, знам един куп зловещо неразбираеми умове, които консумират новини като наркотици. Ако искате да излезете със стари решения, прочетете новини. Ако търсите нови решения, не.

Обществото се нуждае от журналистика – но по различен начин.

Разследващата журналистика винаги е от значение. Необходимо ни е да докладваме, че политиките на нашите институции и разкрива истината. Но важните констатации не трябва да пристигат под формата на новини. Дългите статии в списанията и задълбочените книги също са добри.

Вече няколко години бях без новини, така че мога да видя, да чувствам ефектите на тази свобода от първа ръка: по-малко разстройство, по-малко тревожност, по-дълбоко мислене, повече време, повече прозрения. Не е лесно, но си заслужава.

Това е редактиран извлечение от есе, публикувано за първи път на адрес dobelli.com .

Изкуството да мислиш ясно: по-добро мислене, по-добри решения от Ролф Добелли.

Тъй като сте тук …. имаме малка полза да попитаме.

Съвсем скоро решихме да направим ALL112.com устойчив, задълбочавайки отношенията си с нашите читатели. Приходите, предоставени от нашия сайт, намаляха. Същите технологии, които ни свързват с глобалната аудитория, също са изместили рекламните приходи далеч от издателите на новини. Решихме да потърсим подход, който да ни позволи да запазим журналистиката си отворена и достъпна за всички, независимо къде живеят или какво могат да си позволят.

И сега за добрата новина.

Благодарение на всички вас читатели, които подкрепиха ALL112.com ние имаме шанс за борба и нашето бъдеще започва да изглежда по-ярко. Но трябва да поддържаме и да надграждаме на това ниво на подкрепа за всяка следваща година.

Постоянната подкрепа на нашите читатели ни позволява да продължим да преследваме трудни истории в предизвикателни времена на политически промени, когато фактическото отчитане никога не е било по-критично. „ALL112.com“ е редакционно независима – нашата журналистика е свободна от търговски пристрастия и не е повлияна от собственици, политици или акционери.

Никой не редактира нашия редактор.

Никой не ни ръководи. Това е важно, защото ни дава възможност да дадем глас на бездушното, да предизвикаме могъщите и да ги държим сметка. Подкрепата на читателите означава, че можем да продължим да внасяме независима журналистика на „ALL112.com“ в света.
Благодаря Ви!

ALL112.com

[kkstarratings]

Сподели с приятели в социалните мрежи
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share