img
Home / Свят / Всички жени използват дамските превръзки само по 1 предназначение – ако знаехте обаче всичко ТОВА…

Всички жени използват дамските превръзки само по 1 предназначение – ако знаехте обаче всичко ТОВА…

/
/
/
Сподели с приятели в социалните мрежи
 • 180
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  180
  Shares

Всички жени по света постоянно носят нови свежи дамски превръзки в чантите си.

Така че, ако вие сте една от тези жени – тогава е нужно да знаете също, че тези дамски превръзки и чорапогащите ви имат и други полезни приложения, а не са само абсорбиращ хигиенен продукт, използван от жените по време на менструален цикъл.

Тези дамски превръзки са хипер-абсорбиращи, ароматизирани, за еднократна употреба, увити в памук и отделно опаковани в непромокаеми пластмасови кутии.

Тези забележителни свойства ги превръщат в идеалният инструмент за доста различни алтернативни употреби. И най-хубавото е, че бихте могли да ги купите почти навсякъде. Знаете ли, че бихте могли даже да ги купувате поединично на цени на едро в местния супермаркет? След като разберете какво можете да направите с тях, най-вероятно ще купувате повече от тези дамски превръзки.

1. Използвайте ги за покриване и защита на рани.

Ние не може да носим навсякъде с нас и през цялото време комплекта за първа медицинска помощ, нали? Но, ако носите един с вас, тогава е нужно да добавите няколко дамски превръзки в него и някаква лента. Това е така, тъй като те са идеални за спиране на кървотечението чрез лек натиск върху малки или големи рани.

Така че, ако не разполагате с подходящо медицинско оборудване и инструменти, или вашите медицински превръзки са били замърсени – тогава тези дамски превръзки и лента ще ви свършат работа, може би дори по-добре от медицинските. Това е така, защото дамските превръзки абсорбират по-добре от санитарните. Вие също трябва да знаете, че можете да нанесете на повърхността на дамската превръзка достатъчно количество лекарствен мехлем, който може да предотврати замърсяване и това ще ускори процеса на оздравяване.

Просто поставете дамска превръзка върху раната си и я закрепете с лента. Не я пристягайте силно, за да може раната да е защитена и същевременно кръвта да циркулира свободно. Така че, ако сте излезли да се пързаляте с кънки, на туризъм или се занимавате с друг вид физическа активност, тогава трябва винаги да имате под ръка дамска превръзка с вас и някаква лента.

2. Използвайте ги за филтриране на мръсна вода преди да я сварите за пиене.

Знаете ли, че бихте могли да използвате дамските превръзки и като филтър за вода? Понякога, ако сте в някаква отчаяна ситуация, в която сте принудени да пиете вода от източник, за който мислите, че е замърсен, можете да използвате тези превръзки. Това е така, защото варенето само по себе си не е достатъчно, за да направи водата безопасна за пиене. Така че, ако сте принудени да пиете вода от потоци и други естествени източници, можете да намалите риска от консумация на вредни съставки с помощта на дамска превръзка, използвана като филтър за вода.

Ето какво е необходимо да направите – на първо място, трябва да напълните голям съд с „вода“. След това, трябва да разопаковате една безароматна дамска превръзка и да я поставите върху гърлото на съда за вода. Трябва да закрепите дамската превръзка плътно с помощта на някаква лента, връзка или нещо, което може да се използва, за да се закрепи превръзката. Сега, когато изливате водата, дамската превръзка ще филтрира всичкия прах, камъчета и дори някои метали от водата. Е, вие трябва да знаете, че този метод за филтриране не е 100% ефективен и при него от водата не могат да се премахнат всички вредни съставки и бактерии, но все пак до голяма степен ще филтрира водата. Трябва да знаете, че тази техника на филтриране може да спаси живота на много хора. Така че, ако сте в безизходна позиция, тогава определено трябва да опитате тази лесен трик за филтриране.

3. Използвайте ги за евтини подложки при гримиране.

Можете да използвате дамските превръзки като евтини пачове за очи при гримиране. Доста жени по света ползват подложки за предпазване на околоочния контур при гримиране, когато не искат техните сенки за очи да се разнесат навсякъде по лицето, особено под очите им. Но, вие вече знаете за какво говоря, нали? Така че, ако искате да си направите евтини подложки от дамска превръзка, тогава трябва да използвате тънки превръзки и чорапогащи.

Ето какво трябва да направите – просто ги срежете на 3 еднакви части. След това, вземете едно от парчетата, отлепете предпазната лента и залепете парчето на гърба на ръката си – с цел да се намали лепкавостта за следващата стъпка. Необходимо е да залепваме само част от подложката върху бузите си, точно под очите – останалата част от подложката трябва да стърчи. И ето вие вече имате собственоръчно направена подложка за гримиране. Всичко зависи от това колко голяма подложка искате да получите – можете да направите от 2 до 4 евтини пача (подложки) за очи от всяка дамска превръзка. Споделете този трик с приятелите и семейството си.

4. Използвайте ги за покълване на семена от боб или люцерна.

Знаете ли, че можете да използвате дамските превръзки за покълване на семена от боб и люцерна? Необходимо е да се накисне подложката с вода до пълния ѝ капацитет, и да се сложи в стъклен буркан, който е в легнало положение. След това, трябва да наръсите семената на кълновете, които искате да израстат. Можете да поставите този буркан близо до слънчев прозорец и след известно време ще поникнат вкусни малки кълнове, които бихте могли да използвате в любимите си ястия.

5. Използвайте ги за почистване.

Тези малки дамски превръзки също функционират като неразрушима хартиена кърпа. Така че, те работят чудесно като кърпа за почистване с малък размер и за еднократна употреба. Дори е по-добре, ако намерите превръзки, които съдържат сода за хляб в тях. Ето какво трябва да направите: първо, ако имате една мръсна микровълнова печка – трябва да накиснете една дамска превръзка в малко вода и да загреете мократа подложка в микровълновата за около 1 минута. Това разтваря и омекотява нечистотиите във вътрешността и по стените на микровълновата печка. Можете да използвате една единствена дамска превръзка, за да изтриете цялата мръсотия от стените й. Повторете процеса, ако е необходимо.

Също така трябва да знаете, че бихте могли да използвате дамски превръзки, за почистване на петната от храна и за неутрализиране на лошата миризма в хладилника. И, позволете ми да кажа това още един път – дамските превръзки със сода за хляб са идеални за неутрализиране на неприятната миризма в хладилника.

6. Използвайте ги против изпотяване.

Можете да използвате дамските превръзки като удобна, премахваща неприятните миризми, еднократна подложки за обувки. Всичко, което трябва да направите е да ги поставите в обувките си, преди да ги обуете. Това е чудесен начин да се отървете от лошата миризма, в случай че краката ви често се запотяват. Можете да използвате тези превръзки и като лесноизползваеми подложки против изпотяване за подмишници. Просто трябва да ги пъхнете под ризата си, от вътрешната страна на мишниците си. И, когато те се напоят, можете да ги замените с нови. Или, ако сте дребен на ръст, можете да използвате 1 превръзка и за двете мишници – просто я срежете на половина. Можете да направите този трик, ако носите официално облекло и се изпотите. Това е много полезно, защото превръзката няма да се забележи под няколкото слоя дрехи.

Знаете ли, че бихте могли да използвате тези дамски превръзки и като лента за челото против изпотяване при носене на каска? Известният пилот от Формула 1 Нико Розберг използва превръзки, като ги носи под шлема си, за да попиват потта. Най-известните модни стилисти също използват превръзки вътре в дрехите при фотосесии за попиване на потта от подмишниците.

7. Използвайте ги като подплънки за гърди.

Тези изключително полезни дамски превръзки също са много ефективни, ако кърмите и имате комплекси за малки гърди. Така че, не харчете пари за подплънки за гърди. Ето какво трябва да направите – просто срежете на две половини дамска превръзка и я залепете в сутиена си с лепилото на гърба. Така ще изглеждате чудесно.

Ние наистина се надяваме тази статия да ви хареса и не забравяйте да я споделите с приятелите и семейството си

Коментирай чрез Фейсбук
Източник:fakti.bg
Сподели с приятели в социалните мрежи
 • 180
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  180
  Shares
loading...