img
Home / България / Ти да видиш: Николай Банев става писател, пише книга в пандиза! (още подробности)

Ти да видиш: Николай Банев става писател, пише книга в пандиза! (още подробности)

Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Николай Банев преоткри творческите си заложби зад решетките!

На писателски пориви се отдаде Николай Банев. Олигархът, който е зад решетките по обвинение за пари в размер на 1,3 милиарда лева, смята да напише книга.

Николай Банев

Николай Банев прописа в пандиза

Работното заглавие на документалния му проект е „Олигархичната пустиня на България”. В книгата си той прави ретроспекция за случващото се в България през последните 30 години.

Явно Банев счита и себе си за изключително влиятелна фигура, тъй като доста обстойно описва собствените си първи търговски опити, пише вестник „България днес”.

Представяйки себе си като героя Николайчо, той разказва, че едно от първите му предприятия е опит да продава ягоди от градината на пътя. Засрамен от присъствието на учителката си, той бяга у дома си и изпуска касетката с ягоди. След което решава да не се занимава с продажби на дребно.

И го прави. Годините показват, че той е най-мощния участник в раздържавяването на икономиката на България. Той става едър приватизатор, не без подходящия партиен актив от родителите си.

Банев слага на над 130 предприятия, които в последствие фалира, разкъсва и продава за старо желязо. А междувременно той и съпругата му Евгения планират да станат политици, но не събират достатъчно гласове.

Сега Банев отново е решил да се пробва в политиката, макар и от затвора. Той използва вратичка в закона, която да му позволи да излезе на свобода.

В социалните мрежи вече се появи съобщение за плановете му да прави жена си евродепутат.

„Инициативен граждански комитет издига кандидатурата на Евгения Златева Банева за участие в изборте за „Европейски парламент”, написа в пост арестувания олигарх.

С него Банев кани всички съмишлениции приятели да подкрепят кандидатурата на жена му за евродепутат. Нищо, че е в затвора, тя е интелигентна и образована жена-юрист, владееща свободно френски и английски, майка на три деца и бизнес дама, пише още бившия олигарх.

Обвиненият за тартор на престъпна група щял да спасява народа, става ясно още от статуса му .

Самият Банев започва и собствена предизборна политическа кампания. А за да се яви милионерът арестант с комитет на изборите, трябва просто да има трима души, които да основат инициативен комитет, гласи законът.

И да се внесе депозит от 100 лева, както и нужното количество подписи за подкрепа на кандидата.

По закон всички кандидат-депутати имат имунитет и трябва да бъдат на свобода по време на предизборна кампания и до края на вота, ако нямат влязлаа в сила присъда.

Така срещу три подписа и 100 лева Баневи ще излязат отново на свобода.

Подобно „излизане от ареста” не е прецедент. През 2009 година Ангел Христов и Пламен Галев – братя Галеви използваха именно тази вратичка, за да излязат от ареста, докато бяха разследвани за рекет. А в последствие успяха да избягат от страната.

Източник: hotarena net

Коментирай чрез Фейсбук
Източник:fakti.bg
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...

1 Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.