img
Home / България / Само във ФАКТИ: Заплахи, агресия и некомпетентност във варненска избирателна секция

Само във ФАКТИ: Заплахи, агресия и некомпетентност във варненска избирателна секция

/
/
/
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Дама, наблюдавала броенето на бюлетините в качеството си на представител на коалиция, разкри пред ФАКТИ потресаващи неща, случили се във вчерашния изборен ден. Мястото на събитието е 189-а секция в Четвърта гимназия “Ж. Кюри“, град Варна.

Славена Панайотова, която е пристигнала специално от Англия за да допринесе за честното преброяване на бюлетините, заяви следното пред медията ни:

“Членовете на избирателната секция, в която бях, не си знаеха правилника за провеждане на изборите. Първоначално ми отказваха достъп като представител на коалиция, защото “не съм била дошла преди обяд, като всички останали“. Помолих ги да си проверят правилника и да ми покажат написано черно на бяло, че трябва да вляза сутринта. След кратък спор, неправилно разчетено пълномощно и уверение, че ще звънна в ОИК, членовете склониха да се консултират с ръководителите си и установиха, че нямат право да ми отказват достъп. Изводът от ситуацията е, че ако ние не си знаем правата, няма никаква гаранция, че длъжностните лица ги знаят или имат желание да ги спазват“.

“След 20:00, когато изборният ден приключи, председателят на секцията Денис Фахрединов влиза и излиза след заключването на вратата. Имаше един възрастен човек, застъпник, който чакаше отвън. А това определено не е по правилата. Въпросният председател изблъска същия възрастен човек (дядо с бастун), само защото дядото питаше какво става, защо се бавят и кога ще има готови протоколи. Крещяха му. Нито един от членовете в тази Секционна избирателна комисия нямаше обозначителен знак (бадж), а това е нещо задължително, за да се знае кой какъв е“, заяви още тя.

“Също така масово не знаеха как се попълват протоколите. Стигаше се дотам да питат мен. Почти не бяха отбелязвали хората, гласували с по-малко от три бюлетини, което доведе неизлизащи бройки накрая и натъманяване по памет. Никой не сверяваше номерата на бюлетините с номерата на кочаните. Броенето на преференции беше едно към гьотере, но понеже там няма как да се засекат бройки, никой не се втурна да ги брои втори път“, допълни г-ца Панайотова.

“В 2:00ч благополучно напуснах секцията с необходимите протоколи, макар не на всяка страница да имах по 3 подписа и печат. С изключение на две дами, всички членове на СИК вече бяха напуснали секцията. Един от членовете на СИК Недялка Костадинова Николова, която освен силно некомпетентна по мое мнение, се оказа и служител в Община Варна. Същата ме заплаши, че нещо щяло да ми се случи, тъй като познавала хора и не съм знаела с кого си имам работа, а пък шефът ѝ отново щял да бъде кмет и съм щяла да видя, каквото и да значи последното?!!!“

“Проблемът стана, защото им отворих книжката с методическите указания за провелите се вчера избори, където е описано как се вадят протоколи на желаещите. Въпросната госпожа, освен че не се бе запознала със съдържанието на книжката, отказа да я прочете и започна да отправя груби реплики към моята особа, на което ѝ отвърнах, че ще подам жалба в ОИК. След като ѝ заявих това, тя избухна, че никой нищо не може да ѝ направи понеже имала връзки и се ползвала с протекцията на Портних. Масово се влизаше и излизаше от секцията преди да са готови протоколите“, добави Славена Панайотова за ФАКТИ.

“Изводите оставям на Вас и читателите Ви. Аз си хващам самолета и не искам да се връщам. Това не е държава, а разграден двор. На хората явно си им харесва мизерията и смрадта, харесва им да ги тъпчат и плюят, та чак гласуват за още. Други пък изобщо не си правят труда да гласуват. Варна умира, тежко и болезнено е“, каза в заключение тя.

Варна / България
Коментирай чрез Фейсбук
Източник:fakti.bg

Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.