img
Home / Любопитно / Революционни конци изместват хирургията в естетичната медицина

Революционни конци изместват хирургията в естетичната медицина

/
/
/
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Няколко дни след Световния конгрес по естетична медицина в Монако италианският специалист по пластична хирургия д-р Гуидо Маронати бе в България, за да представи една от най-новите технологии, промотирани на събитието – най-новия вариант на конците Aptos.

Той е на световния пазар от февруари 2019 г., а вече се използва и у нас. Маронати е експерт обучител и провежда обучения в целия свят, в България такова се състоя в МБАЛ „Св. София“. Той представи трето поколение конци, които съдържат полимлечна киселина, поликапролактон и хиалуронова киселина.

Д-р Гуидо Маронати работи в Милано, първо е работил като общ хирург, но по-късно се влюбил в прецизността на пластичната хирургия. Практиката му започва през 2001 г. от обществена болница. Сега работи изцяло в частния сектор в три направление: естетична хирургия, естетична медицина и лазерна медицина. През 2008 г. започва да работи с мезоконци. Единствените тогава са американски. През 2013 г. изпробва конците Aptos и оттогава работи само с тях. Те са създадени от грузинеца Марлен Сулуманидзе, от когото Маронати лично се е учил.

Д-р Гуидо Маронати даде интервю специално за ФАКТИ:

В какви случаи могат да се прилагат мезоконците?

На конците трябва да гледаме като на комбинация от подхода на естетичната медицина и естетичната хирургия. Предлагаме ги най-вече на тези, които искат естетична намеса, но се страхуват.

Най-подходящите пациенти са тези, които искат лек лифтинг и биоревитализация, която се постига от съдържащата се хиалуронова киселина.

Могат ли конците във всеки случай да са алтернатива на инвазивните процедури?

Когато искаме да използваме неинвазивна техника конците са най-добрият вариант. Нека Ви кажа последователността: най-добър ефект се постига с хирургия, на второ място са мезоконците и накрая микроултразвук, но при него ефектът не е толкова добър.

Преди да дойдете в България, Вие бяхте на Световния конгрес по естетична медицина в Монако. Какви са последните тенденции?

По отношение на класическата естетична хирургия и медицина нови неща не мога да кажа, че има, но по отношение на технологиите – новостите са много. Най-вече при лазерните процедури и „меките“ такива – като мезоконците.

За 18 г. как се промениха предпочитанията на пациентите?

Когато започвах практиката си почти нямах мъже пациенти. На един мъж се падаха 100 жени. Сега увеличението на пациенти мъже е 15-20%. Друга разлика е, че в началото правех много сериозни хирургични интервенции, сега хората сякаш повече се плашат и са по-ориентирани към неинвазивни процедури.

Кои са популярните процедури сред мъжете?

Сред техните приоритети са ринопластика (оформяне на носа), липосукция на коремната област, повдигане на клепач и удължаване на пениса.

Коя е най-рисковата процедура?

Най-рискова си остава класическата лифтинг процедура на лице и шия. Причината не е в сложността на извършването й, колкото в това, че на лицето има един фасциален нерв, който, ако бъде засегнат, може да се получи парализа на лицето.

Стават ли по-достъпни естетичните процедури? Все пак и жените без големи финансови възможности искат да изглеждат добре.

Има начини това да се постигне. Преди години бяха само 2-3 компании, които произвеждаха лазери за нашата практика, сега вече са 40-50, дори само това може да намалее цената на процедурата и е начин да се спестят пари. За мен важното е да се подбере сериозен, надежден лекар, който използва надеждни продукти.

Коментирай чрез Фейсбук
Източник:fakti.bg
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.