img
Home / Любопитно / Психологически факти за хората, които никога не сте знаели

Психологически факти за хората, които никога не сте знаели

/
/
/
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Изучаването на нови неща за себе си и другите не е само завладяващо, а и забавно.

Докато психологията може да се разглежда като поле за действие за психолози и психиатри, няма причина да не научите за околните хора факти, които могат да ви помогнат да разберете по-добре човешката природа. Ето няколко интересни такива:

Връзки

Приятелствата, родени в периода между 16 и 18 години, имат по-голям потенциал да бъдат стабилни и постоянни.Да се омъжиш за най-добрия си приятел елиминира риска от развод с повече от 70% и този брак е по-вероятно да издържи цял живот.Държането на ръката на близък човек ви помага да сте по-малко притеснени и да усещате по-малко болка.Жените обикновено предпочитат мъжете с дълбоки дрезгави гласове, защото те не само звучат агресивно, но и изглеждат по-уверени.

Психологически факти за хората, които никога не сте знаели

Мъже и жени

Мъжете не са по-забавни от жените. Те са склонни да приемат повече шеги, само защото не им пука дали хората харесват чувството си за хумор или не.Жените имат два пъти повече рецептори за болка в тялото, отколкото мъжете, въпреки че могат да понасят по-силна болка от тях.Една жена може да пази тайна средно 47 часа и 15 минути.Жените, които имат повече мъже-приятели, често са в добро настроение.

Интелигентност и съвети

Хората, които са склонни да дават повече съвети, най-вероятно са тези, които са изправени пред най-големите проблеми.Колкото по-умен е човек, толкова по-бърза е мисълта му и му е по – лесно писането.Хората със силно чувство за вина и съвест са по-добре подготвени да разбират мислите и чувствата на другите хора.Интелигентните хора обикновено имат по-малко приятели. Колкото по-умен е човек, толкова по-селективен става при избора на приятели.

Психологически факти за хората, които никога не сте знаели

Щастие

Сред удивителните психологически факти е, че даването и получаването на добри послания, като добро утро и лека нощ, активира част от мозъка, която е отговорна за щастието.

Ако вършите неща, които ви плашат, това ще ви направи по-щастливи. Това повишава увереността ви и ви кара да се чувствате доволни от себе си.Ако се опитвате да направите всички щастливи, често ще се чувствате най-самотни. Не можеш да угодиш на всеки все пак!

По-щастливите хора имат нужда от по-малко сън.Ако слушате високочестотна музика, тя може да ви накара да се чувствате спокойни и щастливи.

Психологически факти за хората, които никога не сте знаели

Характер

Емоциите ни не засягат начина, по който комуникираме. Всъщност, точно обратното е вярно: начинът, по който общуваме, оказва влияние върху нашето настроение.

Срамежливите хора не говорят много за себе си. Те обаче ще се държат така, че да накарат другите да чувстват, че ги познават много добре.Ако двама души водят разговор и единият леко се отдалечава или продължава да се движи с един крак в посока навън, това означава силно несъгласие.

Психологически факти за хората, които никога не сте знаели

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Източник:fakti.bg
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.