img
Home / България / Прас прес: Борисов спестява разходи на Пеевски от разпространението

Прас прес: Борисов спестява разходи на Пеевски от разпространението

/
/
/
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Органът на невъзпитаните карикатуристи – вестник „Прас Прес“ разясни ситуацията с разпространението на печатни издания в страната. Припомняме, че наскоро Бойко Борисов реши държавната „Български пощи“ ЕАД да извършва дейността по разпространение и продажба на печатни издания в страната, което според „Бялата книга за свободата на медиите в България“ от 2018 г., на 80% се контролира от фирми, свързани с Делян Пеевски. Оказва, се обаче, че както се случва често при Борисов, нещата не са точно така, както биват представени. Ето разяснението на карикатуристите:

„Скъпи читателю, уважаеми купувачо на сатира, след 30 (тридесет) години преход, лишения и надежди, ние заедно постигнахме Борисов, както казва неповторимият Тони Филипов, д-р. Това е новият 61-ви брой, който може да ви донесе относителна утеха от вече посочените постижения.
Господин премиерът или както го наричаме галено в Прас Прес Главатарят, обяви преди седмици, че с разпространението на печатните издания ще се заемат БГ пощи. Т.е. любимият ни Главатар отнема, изземва, експроприира разпространението от г-н Пеевски, наричан на галено Шиши или Прасчо в нашия вестник. Свободата на словото победи, ще кажат кибиците. Да, ама не, ни прошепва от отвъдното Петко Бочаров. Български пощи ще поемат логистиката, т.е. извозването, прекарването, доставянето на в. Прас Прес до точките за продажба. Забележете, че местата в които БГ пощи продават печатни издания са 15 (петнадесет) за цялата страна. Следователно БГ пощи ще извозват, прекарват, доставят на петнадесетте пощенски точки и на хилядата лафки на Прасчо. Какво излиза? Ами излиза, че държавата на Главатаря спестява на Шиши разходите по поддръжка и гориво на „баничарките“, с които се закарват вестниците и списанията, разходите за заплати на шофъорите и дистрибуторите. Някои твърдят, че това са около стотина хиляди на месец, които Шиши ще спести и ще инвестира в още по брутални издания от ПИК или Телеграф, например. Честито на печелившите, да живее свободата на словото! А пък вие си късайте ризите кое е ляво и кое е дясно.
Но миниатюрен шанс има и за Прас Прес. Не че Прасчо ще започне да го продава в Лафка, шансът е в малки дистрибутори в провинцията, които биха могли да заявят вестник Прас Прес на консигнация в БГпощи. Шанс е и за някои от фирмите, които отказаха да разпространяват Прас Прес, поради отказ за доставки чрез шишиеватите „баничарки“. Това, драги читателю, е един от последните шансове за нас и за вас.“

Прас прес: Борисов спестява разходи на Пеевски от разпространението
Прас прес: Борисов спестява разходи на Пеевски от разпространението
София / България
Коментирай чрез Фейсбук
Източник:fakti.bg

Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.