img
Home / България / Нинова: ГЕРБ губи бастиони, подкрепата за БСП расте

Нинова: ГЕРБ губи бастиони, подкрепата за БСП расте

/
/
/
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

„Борисов, колко да е безапелационна победата на ГЕРБ след като в бастиони на партията си трета политическа сила и отиваш на балотаж в София“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция за резултатите от местния вот, коментирайки твърдението на премиера Бойко Борисов, че ГЕРБ печели безапелационно.

„Безапелационна победа не се обявява с гняв, зачервено от яд лице, сипене на обиди срещу опонента, да не повтарям думите му и разделение на хората и посочване на лоши и добри“, каза Нинова.

„Второ, колко да е безапелационна тази победа, в която от 21 области, печелиш 9. Два пъти и отгоре си надолу. Колко безапелационна е тази победа – в някои от областите, които са ти били бастиони си трета политическа сила, Борисов. Даже на балотаж не отиваш. Като Ямбол например. Къде е безапелационната победа? Отиваш в София на балотаж, което не се е случвало от 14 години. Не бастион на ГЕРБ, а бастион на n-степен.

Губиш общински съветници в цялата страна, в крепости на ГЕРБ. Може би не сте видели още, но ние направихме тези анализи. Губиш в Бургас, емблемата ти на управление и на добрия ти кмет – 5 съветника. БСП увеличава с двама“, каза Нинова. Тя посочи, че ГЕРБ губи съветници във Варна, Русе и Благоевград.

„Кое му е безапелационната победа. Безапелационно тези избори доказаха, че ГЕРБ са в тенденция да намаляват подкрепата си в България. Безапелационно БСП расте. Да, трудно е. Да, не е изведнъж, не е революционно, но без това да е оправдание“, допълни още Нинова

„БСП печели на първи тур 34 общини. В 56 общини и 16 района във Варна, Пловдив и София ни предстоят балотажи, 12 са за областни градове. БСП увеличава гласовете за подкрепа на кандидатите си спрямо 2015 г. с около 100 хил. гласа. А подкрепата за общински съветници се увеличава с около 45-50 хил. гласа“, отчете резултатите соцлидерката.

За балотажа БСП ще води разговори с всички партии, освен с ГЕРБ. „Ще търсим по места общи коалиции и подкрепа от партии, партньори и граждански организации за промяна на статуквото, заяви соцлидерката Корнелия Нинова. Надпартийно, с програмите и платформите, които сме предложили, ще търсим промяна на статуквото“, допълни Нинова.

„И на тези избори цялата държавна машина, чрез МВР и прокуратурата, беше изправена срещу вас. Стигна се до куриоза да се отнемат баници“, каза още лидерът на БСП, визирайки конфискуваната от полиция баница на червен активист, заради съмнение, че вътре има пари.

Според Нинова големият проблем на тези избори е огромният брой невалидни бюлетини. Решението е спешно въвеждане на машинното гласуване, каза още лидерът на столетницата.

България
Коментирай чрез Фейсбук
Източник:fakti.bg
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.