img
Home / България / Манолова: София е в политическо задръстване

Манолова: София е в политическо задръстване

/
/
/
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Благодаря за подкрепата, за конкретните политики и действия, които сте очертали в платформата. Това каза гражданският кандидат за кмет Мая Манолова, която подписа с представители на дясно-центристки формации гражданска платформа за управление на столицата, съобщи Novini.bg

Пиша своята програма за управление заедно с гражданите. Вече проведох множество срещи и подписах множество документи заедно с гражданите. Моята кауза е София и целта на моята програма е да начертаем конкретни мерки за постигане на добро управление, за управление с и за гражданите, със и за столичани. Управлението на София през последните 10 години не е добро. Въпреки огромните средства от държавния бюджет София не е подреден, чист, зелен, светъл и прозрачен град. Напротив, София диша трудно, София е в политическо задръстване, София не се управлява прозрачно, в София парите на гражданите не се харчат ефективно. Има сериозен проблем с начина, по който се управлява градът. Подкрепата на граждански организации, на партийни и безпартийни граждани, на леви и десни е с цел общи усилия за промяна на този модел, заяви Манолова.

Ще подпиша тази платформа, защото основните политики, които са заложени в нея, са заложени и в програмата за управление, която подготвям заедно с гражданите и ще представя през следващата седмица. Основните приоритети в програмата, която пишем с гражданите, са насочени към почтена и светла София, което означава публично и прозрачно управление с гражданите, електронизация на процесите в Столична община, едно гише, което всеки столичанин да носи в себе си, електронни референдуми, които да осигурят участието на гражданите във вземането на важните за София решения, пълна публичност и прозрачаност при провежданите обществените поръчки чрез електронни търгове. Това е концепцията за „умен град“, какъвто трябва да стане София през следващите един-два кметски мандата. „София чиста и зелена“ е кауза не само на младите, а на всички столичани, с реално осигуряване на свободен от задръствания град, град на чист въздух, да върнем Витоша отново на столичани, като осигурим достъп до нея. Модерни решения срещу презастрояването, с един ясен и модерен план за развитие на София на север. София на гражданите – развитие на кварталите, спортни центрове и съоръжения, детски площадки във всеки един столичен район, детска градина за всяко дете, възможности за достоен живот за възрастните хора и шанс за бързо започване на бизнес и за развитие на младите столичани, посочи кандидатът за кмет.

Има съвпадане на идеите, задачите и политиките, които предлагат от коалицията център-дясно, с която днес седим на една маса. Сигурна съм, че ние заедно ще работим за тяхното реализиране. Това означава много работа, която ние ще започнем от първия ден в Столична община, каза още Мая Манолова.

Заедно с политическите партии смятаме да регистрираме листа за общински съветници, която да бъде гръбнакът на изпълнението на тази платформа и която да подпомага бъдещия кмет в отстояването на тези важни за десните хора политики. Надяваме се, че с обща помощ и с отворени ръце към гражданите ще имаме тяхната подкрепа, каза председателят на Движение „България на гражданите“ Димитър Делчев.

Смисълът на днешното мероприятие е да очертаем практически реални действия, които бъдещата администрация трябва да предприеме, за да бъде управляван градът по-успешно и да стане ясно, че г-жа Мая Манолова като кмет няма да бъде сама, без общински съветници, няма да бъде неподкрепена. Ще направим всичко възможно да има група от съветници, които да работят за реализацията на задачите, които поставяме днес, заяви председателят на Земеделския народен съюз Румен Йончев.

Нашата платформа е отворена, приемаме още задачи и политики, с подкрепата и с реалните действия на бъдещия кмет те ще станат част от управлението на Столична община, добави той.

Радостен съм, че съм в компанията на тези хора и че начело на този амбициозен формат стои Мая Манолова. На път сме да променим парадигмата за управление на София, посочи съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев. Педагогическият хоризонт за управление на София е изчерпан, идва ред на юридическия, подчерта той.

Ние младите искаме чиста и зелена София, която да бъде европейска София. Смятаме, че Манолова е кандидатът, който освен мечта, има и план за тези неща. Считаме, че заедно с колегите можем да изпълним тази платформа с цел удовлетворяване на желанията на всички граждани на София, каза Ана Вилфан от „Път на младите“.

Това, че виждам толокова много хора да подкрепят г-жа Манолова, ми дава увереност. Надявам се заедно да променим София към нещо по-добро, заяви Никола Вапцаров, председател на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София.

България
Коментирай чрез Фейсбук
Източник:fakti.bg
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.