img
Home / Рекламни статии / Как предпочитате да пазарувате – в магазин или онлайн

Как предпочитате да пазарувате – в магазин или онлайн

/
/
/
Сподели с приятели в социалните мрежи
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Какви са недостатъците да пазарувате онлайн?

Питали ли сте се някога?

Лесната употреба е основната причина за успеха на електронната търговия. Въпреки че интернет предоставя бърз и лесен начин за покупка на продукти, някои хора предпочитат да използват тази технология само в ограничен мащаб.
Те приемат интернет като средство за събиране на повече информация за даден продукт, преди да го купят в магазин.
Някои хора се страхуват, че могат да се пристрастят към онлайн пазаруването.

Основните недостатъци в онлайн пазаруването:
1. Забавяне при доставка

Дългосрочна продължителност и липсата на подходящо управление на инвентара водят до забавяне. Въпреки че продължителността при избора, купуването и плащането за онлайн продукт може да отнеме 15 минути; доставката на продукта до вратата на клиента понякога е ангажирана около 1-3 седмици. Това осуетява клиентите и им пречи да пазаруват онлайн.

2. Липса на значителни отстъпки в онлайн магазините

Физическите магазини предлагат на клиентите отстъпки и ги привличат, така това затруднява потребителите да се конкурират с офлайн платформите.

3. Липса на докосване и усещане на стоки в онлайн пазаруването

Липсата и усещането за докосване предизвикват загриженост към качеството на предлагания продукт. Онлайн пазаруването не е подходящо за дрехи, тъй като клиентите не могат да ги пробват.

4. Липса на интерактивност в онлайн пазаруването

Физическите магазини позволяват ценови преговори между купувачите и продавача. Представителите на щандове за продажби в магазините отрупват с лично внимание на клиентите и им помагат при закупуването на стоки. Някои онлайн магазини предлага услуга и възможност за разговор с търговски представител.

5. Липса на опит в пазаруването

Традиционното упражнение в пазаруване, осигурява много забавления, интелигентни подходи, аромати и звуци, които не могат да бъдат преживяния, чрез уеб сайт. Потребителите се радват да излязат и да пазаруват.

6. Липса на внимателен оглед в онлайн пазаруването

Клиентът трябва да купи продукт, без да вижда как всъщност изглежда. Клиентите могат да кликват и да купуват продукт без проблем. Електронните изображения на даден продукт понякога са подвеждащи. Цветът, външният вид може да не съвпадат с електронните изображения.
Хората обичат да посещават физически магазини и предпочитат да следят внимателно доброто, макар че консумират време.
Електронните изображения се различават от физическия вид, когато хората купуват стоки въз основа на електронни изображения.

7. Измами в онлайн пазаруването

Понякога онлайн плащанията не са много защитени. Затова е от съществено значение електронните търговци и търговците на дребно да обърнат внимание на този въпрос, за да стимулират растежа на електронната търговия.
Процентът на престъпленията в кибернетичното пространство се увеличава и детайлите на кредитните карти и банковите детайли на клиентите са злоупотребили, което поражда проблеми с поверителността.
Това са най-често срещаните проблеми и опасения при онлайн търговията. Когато обаче знаете за тях и с опита ще може да ги избегнете най-прецизно.

8.Цена – нещата, които купувате онлайн обикновено са по-евтини.

Повечето реални магазини са конкурентни и това покачва цената. Онлайн винаги може да сравните, да се пазарите и да договорите в платформи като osem.bg.

Коментирай чрез Фейсбук
Източник:fakti.bg
Сподели с приятели в социалните мрежи
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.