img
Home / България / Как да не се измамите, взимайки бърз кредит – 8 важни правила

Как да не се измамите, взимайки бърз кредит – 8 важни правила

/
/
/
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Бързи кредитиДревните твърдят, че парите са за решаване на проблеми, а не за създаването им. Въпреки това, често ще чуете, как приятел на приятел има проблеми с връщането на кредит. Успяхме да синтезираме за вас осем прости правила, които не трябва да нарушавате, ако цените спокойствието си.

01. Нуждаете се спешно от пари ли. Решете колко точно пари ви трябват, колко спешно се нуждаете от тях и въобще, трябват ли ви. Не действайте импулсивно, не поемайте бързи решения. Понякога е по-добре да стиснете зъби, отколкото да се озъбите в края на месеца.

02. Още не сте напълно уверени ли? Преговорете ситуацията с партньора си, с роднините, от които ще зависите вие или които могат да бъдат повлияни от вашия заем. Ценете тяхната помощ и евентуална солидарност. Не бъдете потаен, това ще ви изиграе лоша шега.

03. Наясно сте, че искате заем и го искате сега. Внимателно преценете от коя компания да го вземете, изисквайте пълните договори, всички възможни явни и скрити условия, поговорете с представителя, потърсете информация в интернет, сравнете внимателно. Няма компания, в която всичко да е плюсове, но изберете най-многото плюсове в ситуацията.

04. Имате ли стабилен месечен доход, който ще ви позволи да изплащате редовно вноските си? Ако нямате постоянна работа или доходи, най-добре е или да избягвате взимането на заем или пък да намерите работа, през която да го изплащате. Да, американците живеят на кредит, но ние не сме американци. Не го забравяйте.

05. Цените ли точността? Ако вземете заем и не цените точността, ще бъдете неприятно изненадан – тя е много важна. Не пропускайте датите, на които трябва да внесете своите вноски. Много вероятно няма да имате възможност предсрочно да изплатите заема си, но не допускайте своеволието да забавите изплащането му заради немарливост. Това ще ви струва скъпо.

06. Ако имате проблем с връщането на заема и изпаднете в просрочие, не правете както щраусите, които крият главата си в пясъка. Потърсете вие контакт с компанията и не се крийте. Колкото и добре да сте се скрили, не си струва да живеете в нелегалност, когато просто можете да поговорите и да получите отсрочка или да предоговорите условията си. Не бягайте от фирмата за бързи кредити, ако тя е добре избрана, то няма проблем и да и се доверите. Доверието трябва да бъде взаимно, за да има лесно решение в трудни моменти.

07. Приятел ви моли за заем, защото на него „няма да му дадат”. Сега е моментът да решите дали ще подкрепите приятеля си или ще му откажете, малко или много любезно. Съветваме ви – не се ангажирайте с взимането на заем за трето лице, без значение какво ви обещава и в какво се кълне.

08. Предупредете на своята месторабота, че планирате да вземете бърз заем. Нека прекият ви ръководител знае, за да може да поеме и съдействие, ако се нуждаете. Компанията може да поиска препоръки или друг вид информация от местоработата ви, ако заемът е по-голям. Не им отказвайте тази информация.

Следвайки тези прости 8 правила, вие можете да пристъпите към взимането на бърз кредит с лекота и да го върнете със същото удобство. Безполезно е да си създавате проблеми от чиста немарливост.
http://burzi-krediti.com/

Коментирай чрез Фейсбук
Източник:fakti.bg
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...