img
Home / България / Ето това са мигранти за пример! Купиха си къща с 20 стаи и си направиха асфалтов път – вижте ги!

Ето това са мигранти за пример! Купиха си къща с 20 стаи и си направиха асфалтов път – вижте ги!

/
/
/
Сподели с приятели в социалните мрежи
 • 42
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  42
  Shares

Ксения и Евгени Смислови имат четири хлапета – три момичета и едно момче, и от няколко месеца живеят в Полски Сеновец.

Той е на 35 г. и е инженер металург, тя е на 33 г., дипломиран лекар хомеопат. Живели са в Москва, но през 2013 г. дошли у нас на море. Тогава решили да се преселят в българско село и да избягат от мегаполиса, пише „Борба“.

Преди да направят този сериозен житейски избор, Смислови обиколили няколко други европейски държави – Испания, Чехия, Финландия и Гърция. Казват, че не им харесало и започнали да правят проучване в България. Открили голяма къща в края на Полски Сеновец и преди около три години я купили. Почти целият ремонт в огромния дом и пристройка е идея и дело на инж. Смислов. Жилището е с парно и има над 20 стаи.

За да помага временно на голямата фамилия, сега при младото семейство е 58-годишната Наталия, майката на Евгени. За домакинството ползват услугите на местна жителка, която пък с гордост казва на инженера „шефе“, вече говори руски и естествено е на заплата. Полски Сеновец е едно от селата с нов асфалт почти по всички улици по инфраструктурните проекти на община Полски Тръмбеш.

Къщата на КСЕНИЯ И ЕВГЕНИ СМИСЛОВИКъщата на многолюдното семейство обаче се намира в края на селото и до нея води чисто нов асфалтиран път.

Оказа се, че той е дело на Евгени Смислов, който е инвестирал 100 000 лева в еднокилометровата отсечка, която преди е била черен път. „Ние си имаме спестени пари от Москва, а сега аз работя по проекти дистанционно. Помощи и други облаги от България не получаваме и не сме искали . Чувстваме се щастливи и успешни”, с усмивка казва инж. Смислов, който в лютия студ ходи по къси панталони. Боси в топлата къща ходят и всичките деца на семейството.

Казват, че така са свикнали.

На табло на стената пък е закачена седмичната програма по дни за това, което се прави всеки ден от седмицата – кога е ден без компютри, кога е ден за музика и песни, кога е за баня, кога е за четене и задачи и т.н. Анелия е само на три годинки и се оказа най-плачлива, Илина е на 8 г., Дана е на 11 г. и говори български, а момчето, което всъщност не се различава от момичетата, заради сламенорусата си коса, е Илюша и е на 6г. „Ние винаги сме мечтали за много деца и за живот на село. Сега успешно упражнявам професията се на лекар в малката ни частна детска градина и училище – у дома.

Не се оплаквам и се чувствам спокойно и уверено, защото в Москва има всичко, но не е достъпно за всички. Моите деца никога не са ходили на градина или на училище. Те са на дистанционно обучение в училище в Москва. Това е по руското законодателство. Те ще имат руски атестати от училище, а всички атестации ние правим по интернет…“, разказа д-р Ксения Смислова. За да участват активно в социалния живот на селото и на общината, руснаците отсега подготвят семеен концерт, който смятат да предложат пред публика за 9 май – Ден на победата над хитлеристка Германия

Коментирай чрез Фейсбук
Източник:fakti.bg

Сподели с приятели в социалните мрежи
 • 42
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  42
  Shares
loading...