img
Home / Политика / Елена Йончева: Атаките на ГЕРБ и опитите за сплашване няма да ни спрат

Елена Йончева: Атаките на ГЕРБ и опитите за сплашване няма да ни спрат

/
/
/
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

„Обвиненията, че работейки за телевизията TV7 през периода 2012-2014 г., съм била финансирана по престъпен начин, са абсурдни”. Това заяви пред медиите в НС говорителят на ПГ на „БСП за България” Елена Йончева.

Тя обясни, че това е периодът, в който е заснела поредица документални филми за TV7 за войната в Сирия, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и гражданската война. По думите й средствата за тези филми са преведени през КТБ в период, в който даже държавата, със своите контролни функции, не е могла да предвиди нейния срив.

„Обвинението, че съм знаела, че тези средства са с престъпен произход, е опит да бъда ангажирана със своята защита, а не с работата ми на депутат”, каза тя и допълни, че тази атака започна след като левицата е поискала независима експертиза на българските магистрали.

„Правителството и Борисов вече използват създадената и контролирана от тях специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат всеки, който разкрива как „Шайката”- тази организирана престъпна група, разграбва България. Уверявам ви, че тази атака, това сплашване, тази репресия, няма да ни спре”, категорична беше Йончева.

Елена Йончева: Атаките на ГЕРБ и опитите за сплашване няма да ни спрат
 

БСП застана твърдо зад Йончева

„В момента се осъществява груба политическа репресия върху колегата и журналиста Елена Йончева от страна на ГЕРБ”, заяви народният представител Иван Иванов. Той припомни, че сигналът, по който се работи в момента и на база на който е повдигнати обвинението на Йончева, е подаден от Антон Тодоров, Делян Добрев и Тома Биков. Прави впечатление, че изключително бързо и „резултатно” се действа срещу хората, които искат да отразяват истината.

Иван Иванов припомни, че обвинението е повдигнато след като са били подадени сигнали и са проведени разследвания за преградното съоръжение на границата, след „Кумгейт”, след разследването за магистралите.

„Към днешна дата защо, освен за Елена Йончева, за никой от политиците, за които още преди година дадохме заявка, че искаме да получим информация- дали са свързани с КТБ, дали са финансирани от нея и са имали отношения с тази банка, няма отговор? Не излезе нищо в публичното пространство, а има опит да се пришие колегата и журналистът Елена Йончева, която обективно върши своята работа и разкрива престъпление, за което държавата с години си затваряше очите“, попита Иванов.

Според него това е нескопосан опит на ГЕРБ да спечели служено европейските избори.

„ПГ на „БСП за България” категорично застава зад Елена Йончева в нейната дейност, като журналист и народен представител, да работи обективно и да разкрива истината и да търси справедливостта. Ние ще я подкрепяме във всички действия оттук нататък и ще я защитаваме с всички методи, които ни позволява правилникът на НС и законът”, заключи Иван Иванов.

Източник: www.flashnews.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Източник:fakti.bg
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.