img
Home / Интересно / Днес е Денят на блондинките! Вижте някои пикантни подробности за тях

Днес е Денят на блондинките! Вижте някои пикантни подробности за тях

/
/
/
325 Views

Днес брюнетките по света прибират своите нокти и със прикрита завист са принудени да поздравяват своите заклети съперници. Героините на редица вицове, заложниците на кислородната вода и изкуството на фризьорите, невинните жертви на блясъка, повелителниците на солариумите и силикона, любимките на истинските джентълмени и притежателките на хиперженска логика, всичките те достойно отбелязват своя празник за първи път през 2006 г. в САЩ, а по-точно – решават да се наградят за своите заслуги и да станат лауреати на ексклузивна премия – “Диамантеното токче”.

Първото честване на Световния ден на блондинките е преминало под знака на страхотния шик. Състояла се е церемония по връчването на “Диамантеното токче”, давана в чест на талантливите, умни, успешни, модни и безкрайно женствените – с една дума на най-русите блондинки на нашето време. Учените смятат, че истинската блондинка е много рядко явление. По техни сметки към 2202 г. блондинките окончателно ще изчезнат от лицето на Земята. Само за последните 50 г. броят на русокосите е намалял от 49 до 14% от общото население на планетата. Причините за това са няколко.

Първо, за да бъде детето русо, и двамата родители трябва да са блондини. Второ, където преобладава тъмният цвят на косата, населението постоянно расте, а европейците – германци, скандинавци, руснаци, които са носители на русия ген – все по-често се ограничават с едно дете. Според учените последният човек с руси коси ще се роди във Финландия, където броят на светлокосите хора е най-голям на глава от населението. Причините за намаляването на русите ангели са лесно обясними – натуралните блондини са рядко явление и да си намерят партньор, който също е рус, и то по любов …. шансът е едно на милион. Трябва да се отбележи, че да си блондинка никак не е евтино. Например, на брюнетката, за да стане блондинка, са й необходими  около 50 евро.

loading...

Първо тъмните коси трябва да се изсветлят, а после и да се оцветят в желания рус цвят. Оказва се че този “високотехнологичен процес” не е от най-евтините удоволствия. Русият цвят също трябва да се обновява ежемесечно. Факт е, че мнозинството от русите мадами категорични отричат, че цветът на косата има пряка зависимост с нивото на интелигентност. “Има умни блондинки, има дори умни брюнетки”, коментира русокоска в интернет. Според изследване на австралийски учени, в което са участвали над 13 000 блондинки, светлокосите момичета печелят средно със 7% повече от своите колежки с друг цвят на косата. Освен това, блондинките успяват по-често да се омъжат за заможен мъж.

По случай празника Ви предлагаме 19 любопитни факта за блондинките, събрани от Дарик:

№1 Денят на блондинките и „Диамантеното токче“

Международният ден на блондинките се отбелязва от 2006 г., когато за първи път е връчена наградата „Диамантено токче“, която се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни блондинки.

№2 Първата известна блондинка в историята

Първата известна блондинка в историята е богинята Афродита, получила златните си кичури като подарък от Зевс

№3 Една от най-известните блондинки е брюнетка

Сред знаковите блондинки в съвременната популярна култура е екранната икона и секссимвол Мерилин Монро, която по рождение е брюнетка.

№4 Първата русокоса богиня на Холивуд

Първата русокоса богиня на Холивуд е актрисата Джийн Харлоу.

№5 Отблъскващи методи за изрусяване

В древността жените са прибягвали до „отблъскващи“ методи за изрусяване. Дамите в Древен Рим са разчитали за целта на изпражнения от гълъб, а ренесансовите жени – на конска урина.

№6 От какво зависи цветът на косата

Цветът на косата зависи от количеството на двата типа пигмент меланин – еумеланин и феомеланин. Колкото по-голямо е количеството на еумеланина, толкова по-тъмна е косата. Червеният цвят се дължи на преобладаващ феомеланин. Ако нивата и на двата типа пигмент са ниски, резултатът е руса коса.

№7 Как се създава руса коса

В свое проучване изследователи от САЩ установяват, че само една малка промяна – в една буква от трите милиарда букви, съставляващи човешката ДНК, може да „създаде“ руса коса.

№8 50 нюанса сиво, 30 нюанса русо

Сивото може и да има 50 нюанса, докато нюансите на русото са минимум 30. Най-редкият сред тях е ягодово русо.

№9 Едва 2% от населението на Земята

Тъй като русата коса е „склонна“ да потъмнява с течение на времето, естествените блондини съставляват едва два процента от населението на планетата.

Само един на 20 американци и приблизително същият процент обитатели на Северна Европа са руси по природа.

За сметка на това една на всеки три жени боядисва косата си в нюанси на русото.

№10 Началото на перхидрола

Перхидролът е открит през 1818 г., но не намира голямо приложение, докато през 1857 г. не се установява, че с него може да се изрусява косата.

Съединението бързо набира популярност в Европа и Америка и измества всички останали продукти, използвани до този момент със същата цел.

№11 Русата коса и сините очи

Наличието на руса коса не означава непременно, че притежателят ѝ ще има сини очи. Това е стереотип.

Докато червената коса, светлите очи и светлата кожа обикновено „вървят в комплект“, русокосите мъже и жени могат да имат очи с всякакъв цвят.

№12 Най-големите почитатели на блондинките

Мъжете с руса коса и сини очи са най-големите поклонници на блондинките. Причината се корени в еволюционната психология. Русата коса и сините очи са рецесивни характеристики. И двамата родители трябва да са носители на ген за този цвят коса, за да я предадат на потомството си.

Някои учени смятат, че мъжете със светли коси и очи изпитват естествено привличане към жени със същите характеристики – по този начин след появата на деца те могат да са сигурни дали са техни бащи.

№13 Жизнерадостни ли са блондинките

Блондините и блондинките са смятани за по-жизнерадостни. Освен че се забавляват повече, те имат и повече косми на главата – приблизително 140 000 срещу около 108 000 при индивидите с по-тъмни коси.

№14 Блондинката Барби

Най-известната кукла в света е блондинката Барби.

№15 Блондинките в приказките

Някои от най-известните приказни героини – Пепеляшка, Рапунцел, Златокоска, също са блондинки.

№16 Обсебеният от блондинките режисьор

Майсторът на съспенса Алфред Хичкок е бил обсебен от блондинките и е снимал само руси актриси във филмите си – Ева Мари Сейнт, Джоан Фонтейн, Карол Ломбард, Джанет Лий, Грейс Кели, Типи Хедрън.

№17 Джентълмените предпочитат ли блондинки

Наистина ли „Джентълмените предпочитат блондинки“, както гласи заглавието на хитовия филм с Мерилин Монро?

Според няколко проучвания мъжете наистина намират жизнерадостните русокоси дами за по-привлекателни и по-открояващи се.

Според други изследвания обаче представителите на силния пол предпочитат по-надеждните брюнетки за дългосрочно обвързване.

№18 Празноглави ли са блондинките

Забравете стереотипа за празноглавите блондинки. Изследователите са установили, че той до такава степен се е вкоренил в представите ни, че в действителност мъжете действат съобразно с него и оглупяват при вида на русокоса красавица.

№19 Блондинките се смеят последни

Блондинките се смеят последни. Специалисти от университета на Куинсланд са открили, че дамите с руси коси не само печелят повече от червенокосите жени и брюнетките, но и по-често се омъжват за богати мъже.
Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели в социалните мрежи
 • 45
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  45
  Shares
 •  
  45
  Shares
 • 45
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •