img
Home / Здраве / Девет вида болки, заради които незабавно трябва да потърсите лекарска помощ! Това може да ви спаси живота

Девет вида болки, заради които незабавно трябва да потърсите лекарска помощ! Това може да ви спаси живота

/
/
/
Сподели с приятели в социалните мрежи
 • 2.5K
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2.5K
  Shares

Наясно сте, че има някои болки и страдания, които никога не трябва да се игнорират.

Нямах обаче представа, че понякога болката се причинява от напълно несвързани органи и части на тялото.

WebMD пише: „Болката възниква, когато един проблем на едно място в тялото причинява болка на друго място.“ Никога не съм считала, че може би моите болки и страдания могат да бъдат причинени от нещо по‐сериозно, което се случва на други места ‐ Аз толкова се радвам, че вече съм наясно с това!

Въпреки, че тази статия никога не бива да замества реалната медицинска помощ, този изключителен поглед към посочените болки в тялото е много показателен и важен.

Съществуват определени симптоми, които никога не бива да се игнорират. Определено ще обърнем внимание, точно когато болките се случват в момента, преди да ги отхвърлим, като „нормални“, пише „За жената“.

Прегледайте по‐долу, за да видите кои от тези девет посочени болки може да служат като червена лампичка за вас. Срещали ли сте някоя от тези, посочени болки? Споделете в коментарите! Тази диаграма показва различните области, в които може да имате посочената болка. Вижте какво точно разкрива всяка болка.


Сърце
Сърце
Сърце

„Ако имате проблеми със сърцето, може да изпитате болка в областта на гърдите около сърцето. Въпреки това, вие също може да имате болка надолу по лявата ръка, или в горната средна част на гърба.

В Университета на Мичиган Medical School пише: „Сърдечна болка е често в области на повърхността на тялото, които изпращат импулси към едни и същи нива на гръбначния мозък, които получават сърдечна чувствителност. Това важи най‐вече за лявата страна. “ Всяка болка, свързана със сърцето може да показва потенциално животозастрашаващи проблеми, които изискват лекарска помощ веднага.


Дробове и диафрагма
Дробове и диафрагма
Дробове и диафрагма

Проблеми с белите дробове или диафрагмата може да бъдат посочената причина за болка в едната страна на врата или горната част на рамото. Това може да бъде резултат от проблеми с дишането или диафрагмален нерв, който минава от гръбначния стълб, през белите дробове, на диафрагмата. Масажният терапевт Пол Инграхам пише, че белодробни и ставни проблеми могат да причинят „мускулите на врата, да са схванати и да болят.“ Той продължава, че „повечето хора страдат от тези и много други последици от неефективно дишане.“ Винаги трябва да имат респираторни проблеми, за да се вземат на сериозно и изискват пътуване до лекар.


Черен дроб и жлъчен мехур
Черен дроб и жлъчен мехур
Черен дроб и жлъчен мехур

Проблемът с черния дроб или жлъчния мехур също може да причини болки в гърлото или горните раменни области , както и от дясната страна на тялото, точно под гърдите. Американската асоциация по Кинезитерапия пише, че „на жлъчния мехур може да се дължи болката да плешката.“ Те продължават, че болката е подобна на тази на диафрагмата, защото и черния дроб и жлъчния мехур „се удрят в диафрагмата.“ Защото познавате тялото си най‐добре, знаете разликата между схванат врат и сериозна болка. Ако подозирате, че вашият врат, или болка в рамото е от посочената, вие със сигурност трябва да посетите лекар.


Стомаха и панкреаса
Стомаха и панкреаса
Стомаха и панкреаса

Посочените болки в тези две конкретни области в предната и задната част на тялото може да означават проблем с стомаха или панкреаса. Physio‐pedia.com пише, че „около 50% от пациенти с остър панкреатит опит имат болка в гърба.“ Може да има и „коремна чувствителност, обикновено в горните части на тялото.“ Изключително важно е да обърнете внимание на това, защото може да ви коства много.


Тънките черва
Тънките черва
Тънките черва

Ако изпитвате проблеми с тънките черва, може да имате болки в коремната област, близо до пъпа. WebMD пише, че „средната коремна болка (болка в областта около пъпа)“ може да бъде начин за изразяване на организма „болка на тънките черва (възпаление, чревни спазми, функционални смущения).“ Това изключително специфично място за посочена болка може да бъде много полезно за лекарите, да се опитат да намерят източника на вашата болка в корема, така че не забравяйте да посочите точно къде ви боли.


Дебелото черво и апендицит
Дебелото черво и апендицит
Дебелото черво и апендицит

Апендицит и проблеми с дебелото черво често се представят с посочената болки в тези конкретни области на корема. PatientPlus пише: „Болката вдясно веднага повдига съмнения за апендицит.“ Световната здравна организация пише, че „чревна болка в средата“ може да бъде в резултат на проблеми с „дебелото черво“ Тъй като апендицитът е спешно състояние, трябва да потърсим животозастрашаваща медицинска помощ за болки в тази област, което е абсолютно необходимо.


Бъбреци
Бъбреци
Бъбреци

Проблеми с бъбреците могат да се представят като болка, покриваща широк район, включително и долната част на гърба, корема, таза и горните части на краката. IHealthBlogger.com пише, че болки в бъбреците може да бъде причина за „болката която чувствате в долната част на гърба региона през страните, точно под ребрата.“ Бъбречните проблеми са изключително важни за диагностика, така че трябва да отидете на лекар, ако чувствате силна болка или дискомфорт в тези области.


Пикочния мехур
Пикочния мехур
Пикочния мехур

Проблеми с пикочния мехур, често ще се проявяват в болката на долния таз, на предната или задната страна.Американската асоциация по Кинезитерапия пише: „Защото пикочният мехур се намира в долната част на гърба, инфекцията в този орган може да причини болка, посочена в лумбалната област.“ Има редица сериозни проблеми, които могат да бъдат свързани с пикочния мехур. Тази болка, особено когато е придружена от всички други уринарни проблеми, трябва да е знак, че е необходим медицински преглед.


Яйчниците
Яйчниците
Яйчниците

Проблеми с яйчниците могат да причинят болка от двете страни на корема. Womens‐Health‐Advice.com пише: „Кисти на яйчниците може да предизвикат остра, пронизваща болка (обикновено от едната страна на корема).“ Рак на яйчника е много сериозно, животозастрашаващо заболяване. Всяка силна коремна болка трябва да се провери от лекар, само за да бъде отхвърлена. Признавайки, причината за болката, посочването е от решаващо значение за откриване на много животозастрашаващи заболявания. И докато те не са причина за паника, то определено е важно да бъдете добре информирани за това какво може да се случва в тялото си.

Случвала ли ви се е посочената болка?

Споделете в коментарите.

Коментирай чрез Фейсбук
Източник:fakti.bg
Сподели с приятели в социалните мрежи
 • 2.5K
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2.5K
  Shares
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.