img
Home / Рекламни статии / Daskal най-новата онлайн образователна платформа

Daskal най-новата онлайн образователна платформа

/
/
/
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

„Прост народ – слаба държава”. Всички сме чували тази поговорка и не се съмняваме в правотата й.

Времената, в които живеем, изискват от всеки човек максимално добро представяне във всяка една ситуация. За това никой вече не може да си позволи да е прост. Особено внимание привлича образованието на децата, които с напредването на епохата. Ще трябва да бъдат още по-продуктивни и ефикасни в изпълнението на задачи по време на учение или на работа.

Не можем да позволим децата да останат невежи, но образователните институции в България не са склонни да направят твърде много по въпроса. Изборът на подходящо училище става все по-труден, особено след потенциалното въвеждане. На никому ненужни предмети и подмяната на информация в класическите дисциплини – история, география, езици.

Наистина добрите учители стават все по-малко, а методите на обучение – все по-неефективни.

образование

Първите години от развитието, и съответно, образованието на детето, са от и зключителна важност.

Често подценяваме началния курс (1-4 клас), а не трябва. Знаем, че съществуват навици, свързани с учението и достигането до логически заключения, които трябва да бъдат изградени рано, или детето никога да разбере как работи светът. В ранна детска възраст човешката психика е най-податлива на влияния, които трябва да бъдат внимателно подбрани. Това наричаме възпитание – поставяне на определени идеи и модели в младото съзнание. Образователната система обаче няма грижата за това: чрез фалшивата информация, която се поднася на децата в училище, изглежда сякаш това е по-скоро манипулация. Съдържанието на учебниците става все по-безсмислено. А нека не забравяме, че има и деца, които нямат възможността дори да посещават училище. Какво да правим?

Електронното обучение е добро решение.

Много деца по света се възползват от тази алтернатива и напълно избягват нуждата от училище. Класическото образование вече не може да осигури нужните знания за всекиго, а технологиите все повече набират скорост. Това предизвиква появата на електронни платформи, чиято цел е да подобрят качеството на обучението от каквото и да е естество; включително и образованието на деца от 1. до 4. клас. Тази платформа покрива целия учебен материал, изучаван в началното училище.

Макар комуникацията с детето да не е пряка, при наличието на квалифицирани преподаватели педагогическият подход не е пренебрегнат. Предимство е възможността да изберете групов или индивидуален урок; индивидуалният предлага много по-висока концентрация върху индивида с неговите специфични нужди, а груповият помага за развитието на чувство за комуникация у детето както с преподавателя, така и с други деца.

Платформа е подходяща за деца, нуждаещи се от подобрение на успеха в училище, както и за такива, които не могат да получат образование. Лесната за употреба платформа позволява цялата информация, нужна на едно дете, да бъде усвоена от него, без то дори да напуска стаята си.

Въпреки че специализацията на тази платформа са чуждите езици, в началния курс приоритет са българският език и математиката. Изучаването на второстепенните дисциплини не е поставено на заден план – напротив, идеята е децата да получат цялата информация, от която се нуждаят; а тя не се съдържа само в четенето и смятането. „Човекът и природата” и „Човекът и обществото”, предмети от 3. и 4. клас, са именно тези, в които част от информацията е преиначена.

Гарантира се изучаването на действителната история и правилен подход към естествените науки, с които държавните училища и частните школи се справят трудно.

Малки или големи, бъдещето на образованието вече е във виртуалния свят, и трябва да гледаме напред към тази идея. Не само че обучението би било много по-достъпно, но и комбинирайки елементите на класическото образование с възможностите на новите технологии, бихме могли да постигнем много по-високо ниво на обучение от това, което получаваме сега. С добри преподаватели и алтернативен подход към образованието, децата ни имат всички предпоставки да бъдат един ден зрели, мислещи и успешни хора. А нима не е това, което всички искаме за децата си?

Коментирай чрез Фейсбук
Източник:fakti.bg
Сподели с приятели в социалните мрежи
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...